КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

Две правила , за да заобичате студените контакти

Препоръчано
От: Diteramb Consult | Дата: 20 Октомври 2014

Две правила , за да заобичате студените контакти New article

1. Практика

2. Обратна връзка

 

 

Нека да започнем с правилото за Практиката.

 

Важно е да има подкрепа във вашия бизнес, защото когато започнете да говорите за първи път за вашия бизнес или продукт, няма да се справяте идеално.

Започнете с правилото на "300 метра", което означава че всеки, който дойде на 300 метра до вас, вие трябва да поемете въздух и да започнете играта, разказвайки за вашия бизнес или продукт.

В началото няма да имате план или сценарии, но постепенно той ще се избистри във вас. Ще допускате много грешки в диалога, когато комуникирате с непознати и ще стигате далече извън зоната си на комфорт, но само така ще успеете да стигнете далеч и да сте уверени в себе си. Това се казва качествена практика. Осъзнавайки това, вие ще започнете да привличате клиенти.

 

Обратната връзка е по-трудно начинание.

 

Веднъж вече преодолели студения контакт, ние трябва да видим грешките които сме допускали или продължаваме да допускаме, за да се справяме още по-добре. Тук е мястото на конструктивната критика. Никой не обича да бъде критикуван, защото вярва че няма безгрешни хора, но за да успеем да станем по-добри в студените контакти трябва да минем на следващ етап. Какво можем да направим?

 

1. С помощта на диктофон или камера, трябва да записваме нашите телефонни разговори. След което сами или с помощта на колеги да отстраним допуснатите грешки.

 

Като най-добрия вариант е някой друг да посочи грешките Ви, тъй като ги вижда по обективно.

 

2. Ролевите игри са още един начин

 

Най-често допусканите грешки в тези случаи са:

 

  • Говорим твърде много
  • Прекъсваме
  • Не изслушваме

 

Това последно умение да слушаме и да изслушваме нашите клиенти, изисква концентрация и дисциплина, но е мощен инструмент в нашите ръце и не бива да го изпускаме. Ние можем да променим нашия стил на общуване и да се научим да слушаме, но първо трябва да се научим да се съсредоточаваме в това което вършим.

 

 

Успех!

← Предишна статия Следваща статия →

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022