КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

Имейл маркетинг срещу социални медии

Препоръчано
От: Diteramb Consult | Дата: 15 Октомври 2014

Имейл маркетинг срещу социални медии New article

Социалните медии днес са на гребена на вълната и всеки ден имаме поне 10 причини да фокусираме времето и парите си, за да свържем израстването на бизнеса със социалните мрежи.

Но дали социалните мрежи държат Вашия бизнес да печели? Дали те Ви носят най-добрия трафик, дали те са Вашия най-добър лийд конвертор или генератор-продажби? Ако е така, ще е страхотно. Но за много фирми не е и без цифри и анализи, Вие никога няма да знаете къде сте сгрешили. Днес, медийното прсъствие на бизнеса е задължително и това е факт, но Вие трябва да запазите Вашите маркетингови приоритети в съответствие с Вашата възвръщаемост, независимо от тенденциите в маркетинговия свят.

 

Има огромен набор от изследвания, които са проучили стойността на имейл срещу социални медии и показват, че електронната поща далеч изпреварва социалните платформи, когато става въпрос за получаване на клиенти и печалби. Електронната поща е около 40 пъти по-ефективна за придобиване на нови клиенти, както и три пъти по-вероятно да доведе до продажба. И когато получите тази имейл продажба, средната стойност на поръчката е 17% по-висок от тези придобити чрез социалните медии.

 

Какво означават тези числа за Вас? Зависи, изследването е разгледало широк кръг от фирми и всеки е наясно, че всеки се интересува само от един бизнес - неговия собствен. Ще трябва внимателно да анализирате вашите собствени числа, трафика на уебсайта, както и продажби. Тук може да Ви помогне инструмент като Insights на Facebook, да определите как вашето време и усилия ви се отплащат. Това е особено важно, когато давате пари за реклама или подсилване на публикация, тъй като не искате да хвърляте пари в една стратегия, която няма да се отплати с продажби.

 

В какво се изразява стойността на социалните медии тогава?

 

Има много нематериални неща, които трудно могат да се измерят с числа, но все пак трябва да ги разгледате в рамките на вашата медийна стратегия. Дори ако вашата Facebook страница или Twitter не ви носят печалба, много бизнеси смятат че присъствието ви в социалните мрежи има голяма стойност. Те изграждат доверие и надеждност и рано или късно това ще доведе хората до вашия бизнес, онлайн магазин и т.н. Тъй като социалните медии ви свързват лично с потенциални клиенти и тези, които вече са ви клиенти, то вие никога няма наистина да изгубите време и усилия. Но трябва да знаете, че може никога да не разберете дали наистина се справяте добре онлайн и да не получите нужната обратна връзка.

 

След като проследите и анализирате вашата статистика ще знаете на къде да насочите вниманието си, времето и усилията. Ако вашето присъствие в социалните медии губи много ценно време или изисква твърде много внимание от вашия екип, тогава трябва да преразгледате дали това време ви се отплаща в продажби и нови клиенти.

 

От другата страна на уравнението трябва да сте сигурни, че имейл маркетинга заслужава вниманието, което му отделяте. Всеки имейл който изпращате трябва да е целенасочен  към заинтересован потребител и да му доставите правилното, таргетирано или конкретизирано послание или продукт, което очаква. Ако имате бюлетин, статистиката показва, че един имейл на всеки две седмици до правилните потребители ще води до повече продажби. Опитайте да синхронизирате имейла с клиенти които посещават сайта ви, постовете ви в социалните мрежи или с посетители които не са закупили нищо в продължение на 6 месеца. Малко А/B/C анализ също ще помогне да се ориентирате дали усилията ви в имейл маркетинга ви носят нужното удовлетворение.

← Предишна статия Следваща статия →

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022