КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

Най-големите предприемачески митове

Препоръчано
От: Diteramb Consult | Дата: 03 Юли 2014

Най-големите предприемачески митове New article

Има много митове за предприемачи и повечето от тях са породени от медиите. Ето петте най-големи мита: 

Мит 1: Предприемачите правят всичко за пари. 

Много хора смятат, че предприемачите са в бизнеса само за пари. Това е така до степен породена от страх от бедност или просто финансова несигурност, която може да подтикне всеки, да достигне до големи височини. Но за повечето парите не са всичко. Много от предприемачите са ръководени от страст и емоция, а парите са само средство за постигане на крайната цел.

Мит 2: Аз печеля, Ти губиш. 

Хората вярват, че успеха на един е винаги за сметка на някой друг. Това означава, че ако един предприемач печели, някой някъде е платил цената. И това е така във всяка бизнес сделка. Това понякога се нарича "игра с нулева сума". В действителност, предприемачите предпочитат " win-win " ситуация, в която и двете страни са печеливши и остават доволни.

Мит 3: По-голям риск, по-голяма печалба. 

Много млади предприемачи, когато чуят това го приемат като евангелска истина. А връзката между риска и възнаграждението е сложна и по никакъв начин не може да се редуцира до просто изявление. Рисковете в бизнеса не се изравняват, скачайки от скала в тъмното. Знания, опит, мъдрост, упорит труд и постоянство се променят както "риска" и "печалбата". 

Мит 4: Предприемачите забогатяват бързо. 

Ерата на "дотком милионерите" определено прави нещата да изглеждат така, все едно предприемачите правят бързи пари, но нищо не е толкова лесно, колкото изглежда. Може да мислите, че предприемачите получават всичко изключително лесно и бързо, но те полагат много усилия в разработването на идеи / продукти, които всъщност ги правят богати. 

Мит 5: Един добър бизнес план е картата към успеха. 

В това има повече истина, отколкото в другите митове, тъй като е малко вероятно да получите заем без солиден бизнес план. Но все пак трябва да знаете, че бизнес плановете са насока, и за да успеете, ще ви трябва много повече. И както знаем, заемът не е най-добрия път към добри пари, при стартиране на бизнес.

← Предишна статия Следваща статия →

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022