КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

10 Стратегии за задържане на съществуващи клиенти

Препоръчано
От: Diteramb Consult | Дата: 23 Септември 2014

10 Стратегии за задържане на съществуващи клиенти New article

Традиционните маркетингови стратегии насърчават собствениците на бизнеса да се разрастват, като увеличават броя на новите клиенти. В днешния конкурентен свят, по-важно е обаче, да се бориш за повече сделки със съществуващи клиенти, с помощта на доброто обслужване.

Тези 10 съвета ще Ви помогнат да превърнете съществуващите Ви клиенти в ходеща реклама:

 

1. Всеки ден отделяйте поне по 30 минути, за да разговаряте с поне двама от Вашите клиенти. Попитайте ги какво искат, от какво се нуждаят, какво харесват/ не харесват във  Вашия бизнес. Приложете тази идея, която Ви допада най-много и смятате, че ще работи за Вас.

 

2. Поканете най-ценния Ви клиент да се присъедини към Вашия Борд на Директорите. Вашият клиент ще добави мъдрост и познание и ще допринесе за по-добрата Ви преценка за бъдещи въпроси.

 

3. Публикувайте статии за постиженията на Ваши клиенти. Хората обичат да бъдат признавани за техните победи и постижения. Класическата рамка на тази картина, ще добави елегантен допир към Вашата фирма.

 

4. Поканете Ваш клиент да тестват новия Ви продукт/ услуга преди да го пуснете на пазара. Вашите клиенти ще имат поглед върху това, какво обществото иска. Това ще Ви спести енергия и ще изпрати послание на Вашите клиенти, че те ще са първите, които ще преживеят нещо ново.

 

5. Партнирайте си с Вашите клиенти в повече  маркетинг участия, работилници и специални събития. Колкото повече възможности имате, за да бъдете заедно с Вашия клиент, толкова повече ще се свържете с него на лична основа.

 

6. Осигурявайте стойност за Вашия клиент всеки ден. Безплатни неща, отстъпки са чудесен и неостаряващ начин за поддържане на клиенти и за създаване на нови. Безплатна автомивка, подстригване, масаж или сертификат за подарък са винаги актуални. Предложете нещо уникално, за да покажете на клиентите си, че сте креативни и отворени за нови идеи.

 

7. Следвайте успехите на компании, които имат отлична репутация в обслужването на клиенти. Учейки се от най-добрите Вашата компания ще се развива и подобри.

 

8. Свържете се с Вашите клиенти на обща основа. Разберете какво е общото между Вас, какво Ви сближава. Те ще си спомнят и ще развият приятелско чувство към Вас.

 

9. Прекарвайте време с Вашата конкуренция, наблюдавайте ги какво правят. В тази конкурентна среда е трудно да стоиш на страна. Създайте кутия за предложения, за Вашите клиенти, за да можете лесно да научавате и да се информирате за най-добрите си продукти/ услуги и обслужване. 

 

10. Незабравяйте, Вашите клиенти са винаги прави, дори и да грешат. Благодарете на клиентите си и за положителните и за негативните коментари. Направете всичко по силите си, за да ги направите щастливи.

← Предишна статия Следваща статия →

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022