КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

Уменията, препоръчани за всеки млад мениджър

Препоръчано
От: Diteramb Consult | Дата: 29 Януари 2015

Уменията, препоръчани за всеки млад мениджър New article

За да станеш истински ефективен мениджър, трябва да умееш да се самоанализираш, наблюдаваш и да израстваш. В работата трябва да разчиташ много повече на междуличностните и комуникативни умения.

 

Ако се фокусираш само върху резултатите, ще загубиш общия поглед в работната среда и това ще се отрази върху взаимоотношенията и изграждането на връзки.

 

Нека да разгледаме един пример на изгряващ млад мениджър, който е насърчаван от шефа на шефа си. На новата си позиция той не е съгласен с прогнозите за продажби на прекия си началник и попада в ситуация на сложни взаимоотношения. Той прави грешки по пътя, включително и публично критикува прекия си началник и не изгражда необходимите съюзи в организацията. В крайна сметка той жертва своите дългосрочни постижения и възможност за кариера в компанията за краткосрочни печалби. 

 

Можем да се поучим много от този случай. Най-добрите мениджъри имат способността да останат отворени за нова информация и опит, като същевременно демонстрират силни страни като емпатия, разследване и контрол над емоциите. 

 

Като нов мениджър не е нужно да знаете всичко. Ние учим най-много от хората, с които работим, чрез обратна връзка, както и с личен пример. Всяко взаимодействие може да бъде миг на самоосъзнаване.

 

Важно е да си задавате въпроси: Как карам хората да се чувстват? Дали водя конструктивен разговор? Как ме възприемат другите? С взаимоотношенията си с другите, които са емоционално и социално ангажирани ще Ви помогнат да изградите и укрепите връзките си. Накарайте ги да помислят върху качествата на мениджъри, на които се възхищават и да Ви кажат. Кои качества винаги присъстват? Слушане, мотивиране, добре организиран, отзивчив...и т.н.

 

Това е дълъг и вдъхновяващ списък. След което е хубаво да се вгледате в себе си и да си отговорите на въпроса: Как ще стана този човек?

 

Разбира се ефективното управление изисква доверие и всеотдайност към изграждане и на екип и на умения в себе си. Много е важно и да отделяте време и да се грижите за нещата и хората, които ви изграждат, вдъхновяват и ви дават енергия. За да се представите добре, трябва да присъстват основни неща, като: режим на хранене и спорт, силни връзки и лично време. Разбира се ще има моменти, когато няма да сте в най-добрата си форма. Тогава ще трябва да сте в състояние да контролирате емоциите и импулсите си, за да избегнете негативните последици.

 

Всеки има своите силни и слаби страни. Някой от целите си за личностно развитие можете да постигнете и независимо от всички умения. Но обучението и развитието на лидерските умения играят ключова роля, особено с напредването на мениджърската или лидерската ви кариера.

← Предишна статия Следваща статия →

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022