КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

Какво трябва да знаете, преди да приемете мечтаната работа

Препоръчано
От: Diteramb Consult | Дата: 22 Октомври 2014

Какво трябва да знаете, преди да приемете мечтаната работа New article

Да приемете предложение за работа много често води до последици, за които не сте били подготвени. Ще Ви посъветвам да направите проверка на следните неща:

 

  • Сигурност на работното място

 

Това е важно, защото ще Ви помогне при планиране на кариера ви. Да работите в среда, която може да не е безопасна, може да повлияе на производителността и на бъдещите Ви планове. Говорете с хора, които работят за организацията или в рамките на тази индустрия.

 

  • Лична реализация

 

Трябва да се запитате дали това е областта, в която желаете да се реализирате. Има пряка връзка между личната реализация в работата ви и вашето ниво на ангажираност и удовлетвореност от работата. Служители на по-високо ниво в организациите имат по-високо ниво на лично удовлетворение, което ги предизвиква да дават най-доброто от себи си. Предполагам не желаете цял живот да правите това което не харесвате и накрая да съжалявате.

 

  • Здравословна околна среда

 

Какво е физическото състояние на хората в организацията? Колко приятелски са настроени? Колкото по-приятелска и благоприятна е работната среда, толкова по-малко стресираща ще бъде и за вас.

 

  • Възможности за кариерно и личностно израстване

 

Преди да приемете дадена оферта за работа, трябва да сте наясно дали имате възможност за израстване в рамките на компанията. Ние всички имаме естествена нужда да се развиваме и израстваме, като тази потребност възниква и в работата, никой не обича да живее в рутина и да бъде оттегчен. Уверете се, че можете да израстнете както професионално, така и на лично ниво, все пак това е работата ви в дългосрочен план.

 

  • Историята и бъдещето на компанията

 

Трябва да направите проучване за компанията и неината визия. Трябва да разберете от къде е започнала и как се е развила през годините, накъде се е насочила за в бъдеще. Имайки познания за историята на компанията ще можете да вземете по лесно решение там ли е вашето място, ще се чувствате ли комфортно и на място и ще можете ли да помогнете за бъдещото и развитие.

 

  • Финансови и нефинансови ползи

 

Парите са добър мотиватор за работа, освен ако не сте доброволец. Ако търсите добре платена работа, може би ще искате да знаете предварително, колко ще ви плащат.Хората са склонни да работят по-добре, когато смятат, че заплащането им съвпада с техните усилия. Трябва да се информирате и за нефинансовите ползи, които предлага компанията, за да можете да вземете правилното решение за вас.

← Предишна статия Следваща статия →

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022