КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

200 правила на живота - ІІІ ЧАСТ

От: Diteramb Consult | Дата: 10 Май 2014

200 правила на живота - ІІІ ЧАСТ

 179. Когато дишането е равно и силно, равен и спокоен е и умът ви.

180.  От време на време заставайте на тихо местенце и си представяйте, че ви остава един ден на земята. На кого ще позвъните, какво ще кажете, какво ще направите? Тези въпроси ще ви дадат представа за това какво е важно и какво трябва да се постараете да направите.

181. Изучете следните черти на силния характер: точност и яснота на мислите и речите; изящни и любезни маниери; сила и навик за самоанализ; сила за лично израстване; сила за постигане на целите и мечтите ви;

182. Д-р Фелан е казал: “Младостта не е период от живота, това е състояние на ума. Хората остаряват, защото се отказват от идеалите си и надрастват усещанията от младостта. С годините кожата се набръчква, но не оставяйте ентусиазмът да напусне душата ви. Вие сте толкова стари, колкото у вас се загнездва съмнение, страх, отчаяние. За да задържите младостта, задръжте вярата си млада, увереността си, че сте млади, надеждата да бъдете млади.

183. Изучете лечебните свойства на китайската растителна медицина и подобни източни методики за поддържане на отлично здраве (постоянно се консултирайте със специалисти и участвайте в курсове за обучения как да използвате тази особено полезна сфера на лечение)

184. Научете се да организирате времето си около приоритетните неща във вашия живот. Както казва Стефан Кови: “лесно е да кажеш не, когато дълбоко вътре в теб те изгаря отговор да”

185. Забавете хода на вашия живот. В тази сложна епоха ние живеем с безумна скорост. Фокусирайте се върху това, което е наистина важно и започнете да предприемате начинания, които ще забавят темпа ви на живот и ще ви върнат към естественото спокойствие. Седнете в тревата и наблюдавайте синьото небе за половин час. В началото не е толкова лесно, както някой си мислят и импулсът е да станете след няколко минути реласкиране. Приучете се да живеете по-здравословно, посветете се на прости радости в живота, всяка друга дейност ще стане много по-ефективна и ще ви носи повече удоволствие.

186. Опитвайте се да ядете само плодове и мляко през целия ден. Постенето е мощна и успешна стратегия на Изток, която регулярно се използва от милиони хора за поддържане на добро здраве и умствена яснота. Използвайте този метод веднъж на няколко седмици и ще се удивите как вашата енергия се повишава и походката ви става по-лека. Големите ястия изискват голямо количество енергия, която би било по-добре да се насочи към по-продуктивни цели.

187. Оценявайте присъствието на вашия партньор и поставете негова или снимка на децата си на работното си бюро за вдъхновяващи и приятни мисли през целия деня.

188. Ако сте женени, поставете инициалите си и тези на вашия партньор, както и датата от сватбата ви на сватбените халки. Това е полезно не за друго, а за да остане на поколенията ви.

189. Умът е като градина – каквото посеете това ще пожънете.  Когато го култивирате и поддържате, той ще разцъфва далеч над вашите очаквания. Но ако му позволите да е в траур, вие никога няма да развиете потенциала си. Каквото вложите, това ще получите. Затова избягвайте филми с насилие, пустите романи и други негативни влияние. Високото представяне се дължи на педантично отношение към мислите, които се допускат в градината на мислите. Вие наистина не можете да си позволите лукса на дори една негативна мисъл.

190. Правете по 100 коремни преси на ден. Силните коремни мускули укрепват здравето. Освен това те поддържат външния ви вид и повишават нивото на самоувереност.

191. Бъдете най-честния човек когото познавате. Бъдете достойни хора, на които другите могат да се доверят.

192. Укротете земните си желания – така ще укрепите волята си. Този който е силно привързан към материални неща, става нещастен когато те изчезнат. Щастливите хора получават удоволствие от материални неща, но не зависят от тях. Живейте просто, недвусмислено и продуктивно. За да опростите живота си днес, премахнете телевизора си, спрете достъпа на безсмислени електронни съобщения, харчете по-малко, учете йога, премахнете колата си, практикувайте медитация всяка сутрин и периодично изключвайте телефона си.

193. Ако не се смеете всеки ден, значи не сте изживели този ден. Смейте се много и гръмко. Както казва Уилйм Джеймс: “Ние се смеем не защото сме щастливи, ние сме щастливи, защото се смеем.”

194. Прочетете книгата на Роберта Ричардсън и Катерина Тайър: “Факторът на харизмата. Как да развиете своите природни лидерски качества. “ Това е прекрасна книга за всеки бъдещ или настоящ лидер, който иска да се придвижва към следващото ниво.

195. Пътувайте често. Посещението на нови места е много важно и ви позволява да оцените това, което наистина доставя удоволствие.

196. Всеки месец си поставяйте цели свързани с някакъв спорт, например започнете да плувате през юли или са научете да карате ски през януари. Главното в това е да имате цел всеки месец, записвайте си я, решете как да я изпълните и тогава, както е девизът на NIKE “просто го направете!”

197. Всички неща се създават два пъти: първо в ума, а след това в реалността. Това което създавате в мозъка си предшества това, което създавате физически. Представете си, че искате да постигнете нещо, визуализирайте си го и подсъзнателно мозъкът ви ще започне да се фокусира върху изпълнение на тези цели.

198. Отивайте на работа пеша и се наслаждавайте на красотата на природата.

199. Спете по-малко, харчете по-малко, правете повече, живейте по-дълго и бъдете по-величествени.

200. Четете тези съвети отново и отново и ги споделяйте с другите .

← Предишна статия Следваща статия →

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022