КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!
Последвайте ни във Facebook Последвайте ни в LinkedIn Последвайте ни в Twitter Последвайте ни в Google+ Последвайте ни в YouTube

Икономически шпионаж - вреди и защита. Фирмена сигурност.

Кратко представяне:

  Когато имате бизнес имате и конкуренция, а тя е както стимул за развитие, така и сериозна опасност за Вас, защото се стреми да завземе все по-голям пазарен дял. За да постигне тази цел сигурно използва всякакви средства, а е много вероятно и да Ви шпионира. 

Готови ли сте да се разделите с последното си “ноу-хау” или да видите дълго подготвяния си продукт изнесен на пазара, но от конкурента? Или най-добрите Ви специалист внезапно да ви изоставят? 

Сигурно не желаете нищо от това да Ви се случи, но това са последствията от икономическия шпионаж, когато сте негов обект. Сигурно ще поискате да се предпазите от това и от още много други явни и скрити заплахи?

Програма:

09.00-10.45 Шпионаж. Понятие и видове. Легален и незаконен шпионаж. Икономически шпионаж. Видове. Същност и необходимост.

- Шпионаж – значение и понятие. Видове шпионаж. Промишлен шпионаж и сродни понятия. 

- Законен ли е шпионажът. Можем ли да нарушим закона. А как да не го нарушаваме. Какво е позволено и какво не.

- Какво представлява икономическият шпионаж. А разузнавателен маркетинг? Можем ли да го наречем „информационно осигуряване”. Какви са и кои са разновидностите му. Какво всъщност представлява и необходим ли е изобщо? А ако е необходим, защо?

 

10.45-11.00 – Кафе-пауза

 

11.00-13.00 Източници, способи и средства. Поражения. Увреждане на бизнеса.

- Стигаме и до същността на шпионажа. Кои и какви източници могат да се ползват? Кои са резултативните способи и кои са средствата.

- Какво се получава, ако пренебрегнем опасността или я подценим. Какви са вредите и загубите за бизнеса. Можем ли и струва ли си да ги понесем.

 

13.00-14.00 – Обедна почиква

 

14.00-15.30 Защита срещу икономическия шпионаж.

- Противодействието на шпионажа се нарича контрашпионаж и се извършва от професионалисти и цели организации. Как може обаче да противодейства „дилетантът”, за да предотврати загубите.

 

15.30-15.45 – Кафе-пауза

 

15.45-17.00 Фирмена сигурност. Изграждане.

- Какво представлява системата за фирмена сигурност. Достъпна ли е и за най – малката фирма. Може ли всеки да я изгради. Елементи и компоненти на фирмената сигурност. Голяма сигурност с малко средства. Етапи на изграждането на сигурността.

 

Обучението е подходящо за:

- Мениджъри и директори

- Екипни отговорници

- Охранители

- Началници на охраната

- Други, които осигуряват фирмената сигурност


Запитване