КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!
Последвайте ни във Facebook Последвайте ни в LinkedIn Последвайте ни в Twitter Последвайте ни в Google+ Последвайте ни в YouTube

Мозъчен фитнес

„Всичко идва от главата“

В нашия мозък работят мозъчни вълни с различна честота.

Основните честоти са 6 – Делта, Тета, Алфа, Бета-ниска, Бета-средна и Бета-висока

Правилната и хармонична работа между вълните отговарят за физическото и психическо здравословно състояние на човека.

 

Правилното разпределение на тези вълни означава правилна работа на мозъка и в един здрав мозък те са разпределени по следния начин:

Делта - 30%

Тета - 22%

Алфа - 16%

Бета-ниска - 12%

Бета-средна - 10%

Бета-висока - 10%

 

Всяка вълна управлява различни функции и състояния в нашия организъм:

Делта – отговаря за имунната система и ако тя е в норма имаме балансирана имунна система, устойчиви сме на заболявания, вируси, оздравяваме по-бързо.

Тета – отговаря за паметта и съня – ако тя е в норма с лекота се наспиваме, помним добре, нямаме хронична умора.

Алфа – самочувствие и памет. Ако тя е в норма нямаме проблеми със занижено самочувствие, лошо настроение, взимане на решения и учене.

Бета - ниска – социални контакти и почивка. Ако тя е в норма можем лесно да се възстановяваме, да не се поддаваме на стресови ситуации, лесно комуникираме, общуваме с нови хора.

Бета - средна – внимание и фокус – когато е в норма нямаме раздразнение, имаме висока концентрация и сме по-продуктивни

Бета – висока – напрежение и стрес. Ако тя е в норма не се поддаваме на стресови ситуации, контролираме агресията.

 

Какво е здрав мозък ?

Един здрав мозък на зрял човек има правилно разпределени като съотношение и количество мозъчни вълни. Такъв човек е физически и психически здрав, позитивен, взима бързи решение въз основа на преценка на ситуация, умее да релаксира и почива бързо, не се поддава на хронична умора, над средно интелигентен, здрава имунна система, не се поддава на стресови ситуации, контролиращ агресията, съзнателен в решенията, комуникативен, социален, балансирано самочувствие и обективна преценка за себе си.

 

Защо мозъкът ни се променя ?

Такъв човек почти не е възможно да съществува, защото работата на нашите мозъчни вълни се променя под влиянието на много външни фактори като стресови ситуации, отговорности, начин на живот, натоварения градски живот, влиянието на другите хора около нас, продължителна работа, малко почивка и пр.

 

Промени в резултат на неправилната работа на нашия мозък

Всичко това води до трайна промяна в работата на мозъчните вълни, което променя изцяло нашето поведение, устойчивост на стрес и болести, променя физиологията и управлението на нашето тяло. Типични поведенчески симптоми, че имаме нарушения във работата на мозъчните вълни са проблеми със съня, хронична умора, отпадналост и раздразнение, агресия, лесно подаване на стресови ситуации, панически атаки, неконтролируемо поведение, ниска концентрация, проблеми с паметта, изолация от другите хора, неудовлетвореност от живота и др.

 

Какво можем да направим ?

Ние не осъзнаваме как и защо работят тези вълни. С помощта на „Мозъчния фитнес“ вече можем не само да сканираме нашия мозък и да разберем дали е в здравословно състояние, но можем и да променяме работата на нашите мозъчни вълни към по балансирано и здравословно състояние. Това от своя страна дава отражение върху контрола на процесите в цялото ни тяло и променя изцяло начина ни на живот към по-добро.

 

"Фитнес за мозъка"

за хора, които искат да бъдат здрави и щастливи

 

Чрез фина настройка на мозъчните вълни може да повишите значително ефективността на Вашия мозък.

 

Какво може да подобрите?

- повишаване на концентрацията

- повишава настроението и положителното мислене

- овладяване на стреса и емоциите

- подобряване на паметта

- подобряване на креативността

- подобряване на съня

- повишава скоростта на мислене и взимане на решения

- повишава самочувствието

- повишава издържливостта на продължителна работа на мозъка

- подобрява способността за бързо релаксиране

 

Как става това на практика?

1. С компютърна апаратура измерваме количеството, качеството и синхрона на Вашите мозъчни вълни.

2. Чрез компютърни игри, които управлявате само с Вашата мисъл и нашите напътствия подобрявате работата на мозъка в желаната посока.

 

Кой се е възползвал от мозъчния фитнес?

- Мениджъри

- Спортисти

- Предприемачи

- Политици

- Консултанти

- Хора на изкуството

- Учащи интензивно

- Интелектуалци

- Журналисти

- Финансисти

- Военни 

 

Може ли да се измерват резултатите?

Нашето мото е "Ако не можем да го измерим не го правим". В началото на всеки мозъчен тренинг измерваме началното състояние, а в края измерваме постигнатото по време на тренинга. За сравнение с Вашите резултати използваме международна статистика за най-добрите постигнати резултати. В зависимост от целите на мозъчния тренинг се тренират и наблюдават различни биолектрични показатели и работни честоти на мозъчните вълни. Във всеки един момент Вие ще знаете до къде сте стигнали и колко Ви остава до постигане на най-добри резултати.

Задайте, Вашите въпроси