КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

Инсорсинг, Аутсорсинг или Наемане на персонал

Препоръчано
От: Diteramb Consult | Дата: 15 Октомври 2014

Инсорсинг, Аутсорсинг или Наемане на персонал New article

При развитието на бизнеса идва момент, когато хората в екипа трябва да се увеличат.

 

Би било магия, ако само един служител има нужните умения и опит да се справи с различни области като: продажби, маркетинг стратегии, включително и социални мрежи, писане на постове, отговаряне на коментари, изпращане на оферти, водене на телефонни разговори, счетоводство, финанси, администриране, бизнес развитие, анализиране и т.н.

 

Имайки предвид, че за да се постигне потенциалния растеж на компанията, трябва да се наемат най-добрите таланти, за да могат да се преодолеят предизвикателствата към върха. За да се справите с растежа на екипа имате три възможности: Инсорсинг, Аутсорсинг или Наемане на персонал.

 

 

1. Инсорсинг

 

Това е когато фирмата дава дадена задача за изпълнение на вече съществуващ отдел или човек във фирмата с нужните умения, като е възможно отдела или човека на когото е поверена задачата да минат допълнително обучение за придобиване на необходимите знания.

 

Преди да пристъпите към инсорсинг на Вашия екип, първо се посъветвайте с него, направете одит на текущите задачи, за да освободите ресурс. И накрая, систематизирайте редовните задачи и автоматизирайте, това което позволява, за да увеличите производителността на екипа си.

 

 

2. Аутсорсинг

 

Когато фирмата делегира второстепенни функции на външна компания, която е специалист в предоставянето на определена услуга, функция или продукт.

 

Използването на специализирани подизпълнители доставчици може да бъде наистина чудесен начин за увеличаване на капацитета на екипа без риск от откриването на допълнителни щатове.

 

 

3. Наемане на персонал

 

Понякога разходите за аутсорсването на дадена услуга излизат по-скъпо, отколкото да назначите правилния човек. Ето защо, след като сте стигнали до тази повратна точка отделете време, за да планирате процеса на назначаване и да въведете новобранеца във Вашия екип старателно. За да расте бизнеса Ви, трябва да се грижите за  хората във фирмата си непрекъснато, за да изградите един изключителен екип, който ще Ви се отблагодари и реваншира.

 

 

Днес бизнеса има много и изключителни възможности да инвестира в хората и екипа си, в изграждането на бизнес стратегията и поддържане на бизнес нуждите.

Който и вариант да изберете, трябва да синхронизирате всички части, за да заработи машината на бизнеса Ви в правилната посока.
← Предишна статия

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022