КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

11 Постулата за добри продажби

Препоръчано
От: Diteramb Consult | Дата: 10 Май 2014

11 Постулата за добри продажби New article


1. На клиентите трябва да се дава необходима помощна информация, относно неща, от които евентуално се интересуват, но не са сигурни. За да може върху тази информация те да вземат своите решения. По този начин се постигат два основни ефекта:

- първи ефект - клиентите чувстват, че им е обърнато внимание, което от своя страна им доставя удоволствие;

- втори ефект - гарантираме за себе си почти на 100%, че няма да продадем нещо ненужно на клиента, което в последствие той ще ни върне или ще реши, че сме го подвели, да си купи.

2. Да не изтъкваме това, че ние им продаваме продукта, да ги накараме да си мислят, че ние просто им намираме, това, което те търсят.

3. Да се постараем да имаме винаги актуална информация и да предоставяме на клиентите, колкото се може повече контактни материали, които да им напомнят кого да потърсят ако им е нужно нещо или се нуждаят от услуги.

4.
Постоянството е ключа към успеха. Ако не продадете нещо от първия път, това не значи, че няма да успеете след петия, шестия или осмия път. Някои стоки са трудни за продаване от първия път, освен ако клиента не я желае сам.

5.
Да предлагаме на своите клиенти и да настояваме даже за безплатни демонстрации на продукти, които имаме в наличност. Някои клиенти не са сигурни, че им е нужна дадена стока докато не се докоснат до нея лично.

6.
Сами да търсим парите и продажбите. Хубаво е да търсим хората, с които имаме желание да работим и на които имаме желание да продаваме. Желанието се определя по това до колко те могат да ни правят оборот и с желание да ни оставят пари за неща, които са им нужни.

7.
Ако пред нас наш клиент е показал, че е изключително удовлетворен от нас ние може вежливо или пък под формата на шега да го помолим да ни препоръча на своите познати и приятели. Маркетингът “от уста на уста” винаги носи доста по-добри резултати от преките реклами по телевизията, защото хората вярват на своите приятели, а не на непознати.

8. Да честитим на клиенти техните празници, годишнини, юбилеи и т.н.

9.
Интереса от наша страна към това дали клиента е останал удовлетворен от нашите услуги, носи допълнителни положителни точки към мнение му за нас.

10. Можем спокойно да помолим нашите клиенти, които са се изказали с не скрита удовлетвореност от нашата фирма, да ни разреши да използваме техните думи, в предстояща ни реклама или маркетингови материали. Това е допълнително признание за това, че ние държим на нашите клиенти и се вслушваме в техните думи.

11.
Да предлагаме само качествени марки. Това не винаги е възможно, тъй като има клиенти, търсещи цена, но да не забравяме, че това не са нашите клиенти. Клиентите към които се стремим, искат да имат качествени продукти, за тях не е проблем да заплатят и по-високи суми. Такива клиенти обикновено остават обвързани към фирмата, която им предлага най-доброто качество на приличнатата цена разбира се.

Спазвайте ги и няма да сбъркате.

← Предишна статия

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022