КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

14 Маркетинг умения, които да добавите към Вашата Автобиография през 2015

Препоръчано
От: Diteramb Consult | Дата: 16 Април 2015

14 Маркетинг умения, които да добавите към Вашата Автобиография през 2015 New article

Дигиталният маркетинг се променя много бързо, и като маркетинг специалист, Вие вероятно също развивате своите умения. Но какво търсят работодателите през 2015? Кое е това, което ги кара да кажат: " Трябва да наемем точно този специалист!".

 

Днес ще споделя 14 примамливи маркетинг умения, които да добавите към своята Автобиография през 2015.

 

1. Маркетинг чрез съдържание

Днес ние се намираме в една високо скоростна вихрушка от съдържание, с много блогове, с по няколко поста на ден, които се публикуват в интернет пространството, които са много повече, от това което ще може някога да се прочете. Въпреки това, Маркетинг чрез съдържание е неизбежен в наши дни, той трябва да произвежда постоянен поток от висококачествено съдържание, за да участваме на ниво в играта.

 

 

2. CMS Опит

Тъй като почти всички фирми публикуват съдържание с помощта на система за управление на съдържание ( CMS ), отбелязвайки опит с работа на някои по-известни системи като: WordPress и Drupal в автобиографията си, винаги е умен ход, особено ако кандидатствате за такъв вид длъжност. Сложете това в списъка си с маркетинг умения и вие ще бъдете сигурни, че ще ви забележат.

 

 

3. Умения за работа със софтуер за обслужване на  клиенти

Бизнесът също търси експерти, които умеят да работят със софтуер за обслужване на клиенти, Customer Relationship Management ( CRM ), който служи като основен инструмент за почти всяка компания. Софтуера за работа с клиенти се използва за организиране и управление на различни взаимодействия на клиентите с компанията. Той помага да се преодолее пропастта между продажбите, маркетинга и обслужването на клиенти. Популярни софтуери за обслужване на клиенти са: Salesforce и Oracle.

 

 

4. Мобилен маркетинг

Мобилните устройства са във възход и никой не е в състояние да ги спре. Смята се, че 60% от мобилните потребители използват мобилните си телефони за достъп до интернет, и над половината от електронната търговия, трафик се задвижват от мобилните устройства. Разбирането на мобилния маркетинг ще ви направи герой в очите на работодателите, така че не забравяйте да включите и тези умения във вашата автобиография.

 

 

5. Изграждане на връзка с потенциални клиенти ( Lead Nurturing )

Lead Nurturing е маркетинг термин, който означава изграждане на връзка с потенциален клиент, който дори не търси или все още не е готов да купи вашият продукт, услуга. Изграждането на връзката с този клиент става чрез персонализирана комуникация към него. Така когато клиента вече е готов за покупка, той ще е един вид обучен и ще знае всичко за продукта, услугата от цената до най-новите промени и характеристики, дизайн на продукта. Lead Nurturing е изключително високо търсено умение на пазара на труда за 2015г. Ако имате нужния опит и умения задължително го включете в резюмето си и във вашия Linkedin профил. 

 

 

6. Имейл Маркетинг

Имейл Маркетинга не е нов инструмент, но все още един от най-ефективните начини за търговия с продукти и услуги. Абонамент за бюлетин е нещо обичайно за всички блогове, и бизнеса е гладен за служители, които могат да им помогнат с намирането и запазването на верни фенове и последователи, които разбират и правят имейл анализи, тестват различни опции и варианти и умеят да изграждат, да ангажират клиента.

 

 

7. Специалист на целия арсенал от маркетинг инструменти

Бизнесът търси маркетинг специалисти, които умеят да работят комплексно с всички налични маркетинг инструменти. Трябва да знаете кои оръжия ще ви помогнат да завладеете всяко едно дадено ви пространство.

 

Вие трябва да умеете да работите с инструменти като:

 

  • - Social Media Marketing Tools. Инструменти, които могат да ви помогнат да управлявате вашите различни профили в социалните медии и да измервате ефективността. Популярни примери са: HootSuite, Buffer, и Facebook, Twitter, Google, Pinterest с вградени Analytics.

 

  • - Маркетинг инструменти за производителност. Умението да ползвате такъв вид инструменти показва, че сте мотивирани и се стремите да бъдете ефективни. Популярни инструменти са: Evernote, IFTTT, Google Alerts и др.

 

  • - SEO Tools. Инструменти, които ще ви помогнат да откриете най-подходящите ключови думи и да оптимизирате даден сайт за търсачките в интернет. Някои популярни инструменти включват: Planner Google за ключови думи, Open Site Explorer, Ahrefs, и разбира се нашите собствени инструменти за ключови думи.

 

  • - Инструменти за изображения и дизайн. Приложения и софтуер, които могат да ви помогнат да създадете оригинални изображения и ценно визуално съдържание, за да задържите вниманието на аудиторията си. Популярни инструменти като: Canva, Piktochart, SlideShare, Adobe Photoshop и Adobe Illustrator.

 

  • - Имейл инструменти. Програми, които могат да ви помогнат да управлявате по-ефективно и да измервате вашия open rate, кликове и реализации за различни имейл списъци. Популярен пример е MailChimp. 

 

Ако имате опит с тези инструменти или сходни с тях, не забравяйте да го добавите в своите маркетинг умения. Работодателите искат служители, които знаят как да използват инструментите, които обичат.  

 

 

8. Видео инструменти.

Наскоро видео маркетинга стана много популярен. Големи брандове признават, че видеото е много добър и завладяващ начин за създаване на съдържание, което може да бъде използвано за обвързване и ангажиране на аудиторията. Всеки опит в създаването на видео, редактиране, дори и на видео анимация се оценява високо. Можеш да станеш много-добър в това, ако имаш малко свободно време. Създайте си собствен канал в YouTube и започвайте!

 

 

9. Платена реклама

Във време, когато можете да платите за харесвания и да промотирате вашия пост, съревнованията с конкуренцията са като на социална арена, и бизнеса знае, че чрез платени възможности е най-добрият и бърз начин, за да ги изпреварите. Бизнеса има нужда от експерти в платената реклама, и нуждата им е вашата възможност.

Как да получите тези умения? Експериментирайте с вашите собствени платени социално медийни кампании. Можете да започнете с мини-кампании, така ще се запознаете с всички тънкости на платената социална реклама. Този опит е в топ списъците за маркетинг умения.

 

 

10. UX Дизайн

Опит в потребителския дизайн ( UXD - User Experience Design ) е още една бързо развиваща се област, където постоянно се търсят специалисти. Бизнесът има нужда от UX дизайн специалисти, за да направят продукта им уникален за потребителите. Дали ще ги ползвате за приложения, софтуер или дизайн на сайта, то UX маркетинг уменията ще бъдат едни от най-търсените през 2015г. 

 

 

11. Анализ на данни

Бизнесът разполага с огромно количество данни, които не знае как да използва или използва много малка част от тях. Постоянно пристигат данни от различни социални мрежи, проследяване на реализации, бисквитки, гледани видеа и т.н. И тук се появявате вие, с вашите умения, като експерт по анализи на данни, които можете да сортирате, организирате и най-важното да извлечете най-ценната информация от целия куп с данни. Ако притежавате тези качества, то бизнеса ще почука на вашата врата.

 

 

12. Визуализиране на данни

Сред толкова много анализи и статистики, фирмите ще искат да споделят част от тази информация със своята целева аудитория. И тук отново вие сте специалиста, който ще визуализира тези данни, така че да са лесни за разчитане, чрез визуални графики, диаграми и инфографики. Визуализирането на данни е мощен инструмент за пресъздаване на съдържание, който е по-привлекателен за потребителите, като виж пилотаж във визуализирането се смятат инфографиките.

 

 

13. HTML, CSS и други кодирани езици

Да познавате и да можете да ползвате някой основни кодове, винаги е било полезно, но днес това е един голям бонус към вашите маркетинг умения. Инженерите и програмистите са ценни кадри, но те няма да се отзоват, за да поправят или подравняват вашите таблици и текстове. Доказвайки, че познавате някой от основните HTML и CSS умения, вие излизате отвъд основите на маркетинга и това ви прави по-привлекателни за много работодатели.

 

 

14. Потребителско поведение

Потребителското поведение е сложен феномен, който представлява истинско предизвикателство сред бизнес средите. Те осъзнават, че хората вземат решение за покупки, основаващи се на техните чувства и емоции, но се чувстват безсилни.  Затова те искат да работят с професионалист, който да разбира поведението на своите потребителите, и който да усилва и укрепва техните връзки към марката.

← Предишна статия Следваща статия →

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022