КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

Шест съвета за мениджъри, които управляват екипи по-умни от тях

Препоръчано
От: Diteramb Consult | Дата: 23 Март 2015

Шест съвета за мениджъри, които управляват екипи по-умни от тях New article

Това е дълбока тайна, която много мениджъри се страхуват да признаят: Че техните екипи са по-умни от тях.

 

Мнозина в тяхното положение се страхуват, че могат да загубят работата си или да изглеждат слаби пред ръководството; или по-лошо, че ще се злепоставят пред подчинените си. Нищо подобно, управлението на умен екип допринася за успеха на организацията, на екипа, съответно и на техния лидер.

 

Ако сте мениджър на такъв екип, вдигнете гордо глава и го приемете като комплимент и едновременно с това, като възможност.

Тук са шест ключа към успешното управление на интелигентни хора:

 

1. Насърчавайте Вашият екип да стане още по-добър

 

Използвайте експертното мнение на Вашите колеги в своя полза и не си позволявайте да се тревожите от разузнаването. Често тези, които се чувстват заплашени, ще опитат да компенсират с неразумно управление и мърморене. Това само допринася за обратния ефект на нещата, ще раздразни вашите колеги, ще спадне духа и ентусиазма на екипа ви, или по-лошо ще загубят доверие във вас, като лидер.

 

Вместо тава, центърът на вашите усилия трябва да бъде за идентифициране на таланти, след което да ги използвате за развитието на екипа. Позволете на екипа си да взема участие в задачите и проектите, да е отговорен и ангажиран с тях. Подкрепяйте ги в техните решения и вашият екип ще работи с гордост и увереност. Това ще ви позволи да се превърнете в ефективен лидер като мениджър, който влияе на ангажираността на своите служители.

 

2. Наемете най-добрият и вдъхновяващ талант

 

Когато подбирате хора, направете си списък с умения, които те трябва да притежават, за да подобрят и вдъхновят екипа Ви. Опитайте се да наемете този, който работи в сътрудничество и не парадира със своите качества, дори и да е най-умният в отбора ви. 

 

3. Бонус и награди

 

Често галете егото на изявил се талант, както и награда за най-добрият член от екипа, постигнал добри месечни резултати.

 

Умните хора ще оценят доверието в тях и ще ви възнаградят от своя страна с лоялност и упорита работа. Но бъдете внимателни в раздаването на награди, като бонбони, това ще размие ефективността на признания и похвали.

 

4. Фокусирайте се върху сътрудничеството

 

Ако имате за решаване проблем, дайте го на вашия експертен екип, те ще ви предоставят най-добрите решения. Така ще спечелите тяхното уважение и ще се радват да ви помогнат, в предвид указаното им доверие и предоставена отговорност.

 

5. Усъвършенствайте екипа си

 

Попитайте вашите колеги от какво се нуждаят, за да успяват в соите задължения и да се развиват. Ако вашият персонал има необходимите умения, това означава по-добри резултати като цяло. Отстранете всички пречки по пътя към успеха, за да изпълняват своите задължения по-успешно.

 

6. Научете се да разпознавате таланта

 

Поставете си за цел да разпознавате най-добрите си хора и да ги възнаграждавате, като им позволите да поемат рискове. Умните хора се радват на възможността да тестват своите умения и да покажат на какво са способни. Това ще ги насърчи и ще им даде стимул, за да успеят. Направете успеха част от вашият стил на управление. 

 

Мениджър, който ръководи високо интелигентен и продуктивен екип към успех е добър стратег и добре оценен кадър. В крайна сметка, ако отборът успее, всеки от екипа е успял.

← Предишна статия Следваща статия →

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022