КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

Най-добрите практики за имейл маркетинг през 2015

Препоръчано
От: Diteramb Consult | Дата: 16 Февруари 2015

Най-добрите практики за имейл маркетинг през 2015 New article

Проучване на Salesforce.com за 2015 показва многобройни промени в света на маркетинга, особено когато става въпрос за избор на канали за генериране на потенциални клиенти и продажби. Приоритетите се изместват от реклами и банери на социална ангажираност, мобилни и ефективно използване на автоматизация на маркетинга. 

 

  • 38% от маркетинг специалистите планират да прехвърлят разходите от традиционната реклама към дигиталните канали;

 

  • 84% от маркетьорите ще увеличат бюджета за маркетинг през 2015;

 

  • 73% от маркетолозите са съгласни, че имейл маркетинг е в основата на техния бизнес;

 

  • 41% от търговците ще увеличат разходите си за автоматизация и мобилна интеграция в техните имейл операции;

 

Тези данни показват, че имейл маркетинга не е мъртъв, въпреки това има голяма въпросителна относно степента на успеха на кампаниите.

 

 

Споделям няколко предложения, които да ви помогнат да увеличите успеха на вашите имейл кампании:

 

  • Планирайте вашето съдържание

 

Въпреки че 73% от маркетолозите използват имейл маркетинга като ключов фактор за маркетиране на продукти и услуги, голяма част от тях нямат успеваемост на кампаниите и имат нисък рейт. Една от основните причини е зле планираното съдържание. Трябва да се изработи специална стратегия за имейли, бюлетини и други комуникационни канали. Трябва да се обърне 

 

внимание на следните въпроси: какво, защо, къде, как, колко, колко често и т.н. Решете какъв тип съдържание ще използвате, в какви количества и чрез кой канал, мрежа. Бъдете близо до мобилните устройства, имайки предвид че 68% от маркетолозите са съгласни, че респонсив дизайна е ключов фактор при вземане на решения по отношение на целевата страница или имейл шаблон.

 

  • Разучете тенденцията на Хипер-Персонализацията

 

През 2015 година най-ефективния маркетинг ще е създаване и предлагане на "персонализиран опит" на клиентите. Персонализацията ще отива по-дълбоко във всеки аспект на маркетинга като: вашето съобщение; съдържание, което предлагате; шаблони; тайминг; режим на съобщението. Това което хората искат е да избегнат спама. Познавайки своята аудитория, 

 

тази която откликва на вашите оферти, които са кликнали върху вашите връзки, които са дали положителна обратна връзка, ще ви помогне максимално да се доближите до тях и да персонализирате вашите съобщения и оферти. По същия начин използвайте специфични за вашата индустрия дизайн, съобщения, шаблони и се насочете към правилната публика.

 

  • Станете мобилни. Това е бъдещето

 

- 72% от хората изпращат или получават имейли чрез телефоните си най-малко веднъж седмично

 

- Респонсив дизайн може да доведе до увеличаване на имейл кликовете до 130%

 

- 33% от маркетолозите твърдят, че техните имейли са били прочетени чрез мобилно устройство през 2014 година, което е 50% повече, в сравнение с 2013 година.

 

Това е ясен знак, че независимо от своя маркетинг канал, малкият екран на телефона не бива да се подценява. От уеб дизайн за бюлетини, имейл шаблони и целеви страници, всичко трябва да е отзивчивост като ключов елемент. Целевите страници и шаблони за електронна поща трябва да бъдат мобилни, приятелски по отношение на съдържание, дизайн и перспектива. В допълнение, ако използвате социалните бутони в имейла, степента на успех може да скочи. Проучвания показват, че 130% се увеличава броя на кликовете при използване на шаблони за обществено споделяне и скрипт.

 

  • Инвестирайте в Анализи

 

Казват, че ако инвестирате 1$ в имейл маркетинг, средната доходност ще бъде 44$. Но ако отделите 1$ за анализи, това ще ви спести 1 милион$ разход за грешни стратегии. Защо? Защото данните и анализите гарантират, че ще използвате правилния подход, правилният канал и ще получите по-добри резултати. Анализите ще извлекат максимална информация за това, което ви е нужно, какво е пазарното поведение, което е общото поведение на потребителите към вашата марка и след това да използвате данните разумно. Планирайте правилното съобщение и го изпратете по правилния път, канал.

 

  • Използвайте кръстосани канали за интеграция

 

Знаете ли, че около 40% от мениджърите продажби се оплакват от "неспособността за интеграция" като ключова пречка за постигане на продажбените цели. Има платформи, които предлагат оферти продажби, имейл маркетинг кампании, но когато стане въпрос за интеграция те се провалят. Интегриране на вашия имейл маркетинг, автоматизиране на маркетинга и СРМ система, повишава успеваемостта и спестява много време. Кръстосаните канали за интеграция създават ефективност в целия маркетинг процес. Така използването на всички налични и различни канали работят в синхрон.

 

  • Дръжте съобщението живо

 

Ние не ви насърчаваме да изпращате спам, ние ви съветваме да подхранвате въображението на потребителите си парче по парче. Това позволява създаването на допълнителни допирни точки и поддържат комуникацията жива. Разберете поведението на съвременните купувачи. Те се информират и самоусъвършенстват сами, използвайки блогове, социални портали и сайтове, за да разберат и достигнат до наличната информация и мнения. Вашата единствена работа е да улесните тяхното вземане на решения.

← Предишна статия Следваща статия →

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022