КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

Изграждане на виртуален екип: 4 Съвета при наемане на дистанционни служители

Препоръчано
От: Diteramb Consult | Дата: 21 Април 2015

Изграждане на виртуален екип: 4 Съвета при наемане на дистанционни служители New article

Когато изграждате виртуален екип, вие се нуждаете от служители, които да могат сами да се мотивират, заслужават доверие и имат необходимите качества и умения да преобърнат земята и да постигнат целите си.

 

Не винаги можете да интервюирате такива хора лице в лице, затова как бихте могли да бъдете сигурни, че наемате най-подходящия човек за тази работа и пасва на вашата фирмена култура?

 

Ето четири съвета, на които да разчитате при наемане на дистанционни служители.

1. Не пропускайте да се свържете с тях лице в лице

Ако е невъзможно да се срещнете с кандидата, организирайте видео интервю чрез Google Hangouts, Skype или други уеб-базирани видео инструменти.

Това дава възможност за оценка на невербалните знаци. Ако кандидата ви казва, че има отлични умения за обслужване на клиенти, но не се усмихва  и не се опитва да направи контакт с очите с вас, това е червен флаг и ще се радвате, че сте го установили преди да направите предложение за работа.

 

2. Задавайте Поведенчески въпроси

Не всеки притежава качества и умения, за да се справи сам с дистанционна работа. Кандидатите могат да се появят квалифицирани за тази работа на хартия, но ще успеят ли да намерят себе си в по-малко структурираната среда на виртуалния екип.

 

Ето защо вие ще трябва да зададете конкретни въпроси, които разкриват поведенчески черти, като самостоятелно направление и управление на времето. Някои добри примери за поведенчески въпроси на интервю за работа, включват:

  • Кой е основният ви източник на мотивация?
  • Разкажете за последния ви проект, когато е трябвало да работите дистанционно с минимален или никакъв контрол. 
  • Тази работа изисква често жонглиране с множество от срокове наведнъж. Как се справяте с това и можете ли да дадете примери?
  • Как успявате да организирате времето и приоритетите си?

 

 

3. Тествайте уменията им

Всеки може да твърди, че има умения за управление на проекти или, че е първокласен уеб разработчик, но вие ще искате да бъдете сигурни, че те ще се справят също толкова добре под напрежение.

 

Тествайте техните умения като им възложите проект с кратки срокове. Това ще ви даде добра демонстрация на техните умения и вие ще имате ясна представа, какво да очаквате от тях, ако им предстои още утре да започнат работа.

 

 

4. Запознайте ги с екипа

След като сте стеснили наплива от кандидати до няколко топ претендента, заслужава си да получите информация от другите в екипа, особено тези, с които кандидата ще има тесни работни отношения.

 

Кажете на кандидата да подготви кратко представяне на тема по негов избор и да я представи на членовете на екипа, ако не може лице в лице, съответно чрез Google Hangouts или Skype.

 

След това членовете на екипа ще имат възможност да задават въпроси, да разговарят с кандидата и да се опознаят. Това позволява на всеки един нов член от екипа да се вмести във фирмената култура и да се сработи с екипа.

 

 

Процеса на наемане на дистанционни служители може да не е точно същия във вашата фирма, но можете да бъдете гъвкави при ползването на тези съвети. В крайна сметка кандидатите, които избирате трябва да имат същите умения и качества, като тези които очаквате от някой, който работи с вас в офиса всеки ден. Освен това те трябва да бъдат изключително само-мотивирани, да бъдат продуктивни във виртуална среда.

← Предишна статия Следваща статия →

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022