КошницаКошница
Кошницата Ви е празна!

Как да стартираме собствен бизнес!

От: Слави Славов | Дата: 10 Май 2014

Как да стартираме собствен бизнес!

Много млади хора си задават въпроса как и какъв собствен бизнес да започнат. Като човек с доста опит в тази област ще Ви кажа, че има 1 вълшебна формула!

 

Започвайте! Сега! "Хващайте дявола за рогата и Започвайте"!

 

Вземете всички анализи, плюсове, минуси, проучвания, мнения на приятели и ги изхвърлете в коша.

 

Започнахте ли вече?

 

Най-добрия анализатор е собственият Ви опит, който ще натрупате.

Но за да натрупате този опит трябва да започнете! Сега, Веднага!

 

Най-добрия начин да разберете дали нещо работи или не, дали идеята Ви ще има стойност е Вашият собствен опит.

 

Затова започвайте!

 

Ако продължаваш да четеш този текст, значи все още не си убеден, че идеята ти ще бъде успешна. Но причината да мислиш така не е, защото наистина идеята ти не е добра, а защото нямаш самочувствие. Напълно логично и нормално да нямаш. Самочувствието идва с успехите и опита, с много опит. Дори неуспешен!

 

Затова започвай!

 
 
Все пак ще Ви дам и няколко съвета за това какви качества трябва да имате или бързо да изградите, за да имате успешен собствен бизнес:
 
1. Не стартирайте бизнес със съдружник! Никога. Когато натрупате много опит и ако бизнеса Ви има нужда от съдружник нещата ще се случат естествено.
 
2. Уважавайте времето на хората и своето. Като казвам време имам предвид часовника. Когато се уговаряте за срещи бъдете 10 мин. по-рано. Мнението, че всички закъсняват, затова и аз ще закъснея го ЗА-БРА-ВЕ-те. Времето е единственото нещо, което не може да бъде възстановено. Пари се печелят отново, доверие трудно, но се възстановява, здраве се лекува, но времето е единственото нещо, което не можеш да възстановиш на никого. Ако закъснееш, това означава, че НЕ Уважаваш човека и неговото време. 
 
3. Спазвайте сроковете, с които сте се ангажирали! Направете невъзможното, но си спазете срока, който сте обещали!
 
4. Бъдете отговорни. Спазвайте обещанията си. Ако не можете не се опитвайте да замазвате нещата с истории и измислици, а се опитайте да обясните причините. Така ще изградите доверие към хората, независимо дали сте постигнали целите или не. Доверието е по-важно.
 
5. Най-бързия компютър, който ще Ви даде формулата на успеха е Вашия мозък. Дайте му необходимата информация и той-ще сметне всичко сам. Решенията му идват при Вас като това, на което му казваме инстинкт. Затова винаги се доверявайте на инстинктите си. Те са резултат от подсъзнателната обработка на голямо количество информация.
 
6. И най-важното, което е свързано и с горния съвет - УЧЕТЕ. Постоянно, не спирайте да се учите, да четете, да ходите на семинари, уебинари, обучения, курсове, да споделяте и търсите информация от приятели и от мрежата.
 
Надявам се, че вече сте започнали собствения си бизнес, защото може да бъдете сигурно в това, че ако Вие сега, веднага, на момента не започнете да реализирате Гениалната си идея за собствен бизнес, някой друг ще го направи!
 
 
Слави Славов
Diteramb Consult Ltd.
www.diterambconsult.com
← Предишна статия Следваща статия →

Препоръчани статииRecommended Articles

Академия за Ръководители (Мениджъри) 2024 От: Diteramb Consult | Дата: 25 Септември 2023
Академия за Ръководители (Мениджъри) 2023 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022
Академия Финанси за нефинансисти - 2022 От: Diteramb Consult | Дата: 26 Август 2022